Otroci iz socialno šibkih družin tudi letos na košarkaškem kampu I came to play

 

Zemono – julij 2019 –  V društvu BASS, skupaj z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje nadaljujemo s pred tremi leti začeto dobrodelno aktivnostjo. Tako se tudi letos humanitarnemu, košarkaškemu kampu I came to play, ki poteka na Fruški gori, pridružujejo otroci iz socialno šibkih družin iz Slovenije.

»I came to play« je humanitarni košarkaški kamp, ki že 12-to leto zapovrstjo, vsako poletje poteka v letovišču Letenka, na Fruški gori v Srbiji. Kampa se udeležujejo otroci, starosti od 12 do 18 let, ki prihajajo iz Srbije, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Črne gore in iz Slovenije. Letos se je kampa udeležilo 120 otrok. Kamp »I came to play« pa ni namenjen zgolj športnim aktivnostim. Poleg le-teh, se otroci udeležujejo delavnic in predavanj o mirnem reševanju konfliktov, fairplayu, toleranci, prostovoljstvu in pomenu izobraževanja.

Kampa so se med 6.7. in 13.7.2019, udeležili tudi otroci iz socialno šibkih družin iz Slovenije. Gre za pobudo društva BASS, ki je skupaj z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje in NGO I came to play iz Novega Sada, poskrbelo za brezplačno udeležbo otrok v kampu in jim nekoliko polepšalo poletne dni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s