Septembersko srečanje v Vili Vipolže

slika 3

3. septembra smo se srečali na drugem neformalnem srečanju članov društva BASS v Vili Vipolže, v Vinoteki Kruh in Vino. V prekrasnem ambientu in ob dobrotah našega podpredsednika – Tomaža Kavčiča – smo imeli tudi predavanje o vinu, in sicer o Rebuli, avtohtoni vrsti iz Goriških brd. Priznani vinar – Marjan Simčič – nam je razložil njeno zgodovino, spregovoril pa je tudi o pomenu mikroklime in geografske lokacije pri njeni pridelavi ter predstavil značilnosti posameznih Rebul, ki smo jih imeli možnost tudi preiskusiti. (na sliki: Marjan Simčič, Goran Medić in Tomaž Kavčič)

Otroci iz socialno šibkih družin tudi letos na humanitarno-košarkaški kamp na Fruško goro

Zemono – julij 2018 –  V društvu BASS, skupaj z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje nadaljujemo z lanskoletno dobrodelno aktivnostjo. Tako se tudi letos humanitarnemu, košarkaškemu kampu I came to play, ki poteka na Fruški gori, pridružujejo otroci iz socialno šibkih družin iz Slovenije.

»I came to play« je humanitarni košarkaški kamp, ki že 11-to leto zapovrstjo, vsako poletje poteka v letovišču Letenka, na Fruški gori v Srbiji. Kampa se udeležujejo otroci, starosti od 12 do 18 let, ki prihajajo iz Srbije, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Črne gore in – od lanskega leta dalje – tudi iz Slovenije. Letos se je kampa udeležilo 125 otrok. Kamp »I came to play« pa ni namenjen zgolj športnim aktivnostim. Poleg le-teh, se otroci udeležujejo delavnic in predavanj o mirnem reševanju konfliktov, fairplayu, toleranci, prostovoljstvu in pomenu izobraževanja.

Kampa se bo med 16.7. in 23.7.2018, udeležilo tudi 7 otrok iz socialno šibkih družin iz Slovenije. Gre za pobudo društva BASS, ki je skupaj z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje in NGO I came to play iz Novega Sada, poskrbelo za brezplačno udeležbo otrok v kampu in jim nekoliko polepšalo poletne dni.

Julijsko srečanje

Na našem julijskem srečanju članov društva, ki je potekalo 12.7.2018, se nam je pridružil  predsednik Privredne komore Srbije g. Marko Čadež in društvu izkazal vso podporo pri gradnji in jačanju gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Srbijo. Ob tej priložnosti so: ambasadorka Republike Srbije v Sloveniji njena ekscelenca, ga. Zorana Vlatković, g. Marko Čadež in predsednik ter podpredsednik društva BASS Goran Medić in Tomaž Kavčič tudi uradno otvorili sedež društva na Dvorcu Zemono. Sicer pa je bila tema srečanja predavanje o novem trendu v oglaševanju – imenovanem “goodvertising”, ki ga je predstavila naša članica Mojca Randl ter humanitarni projekt društva BASS, Zveze prijateljev mladine Moste – Polje in NGO Play iz Novega Sada. V okviru tega projekta, pri Društvu BASS vsako leto poskrbimo, da se otroci iz socialno šibkih družin iz Slovenije udeležijo eno-tedenskega humnitarno-košarkaškega kampa na Fruški gori.

Tomaž Kavčič se v Beogradu srečal z g. Aleksandarjem Vučićem in g. Markom Čadežem

Konec preteklega tedna se je podpredsednik Društva BASS in častni konzul Republike Srbije v Sloveniji, Tomaž Kavčič, v Beogradu srečal s predsednikom Srbije g. Aleksandarjem Vučićem. Ob tej priložnosti je predstavil strategijo lani ustanovljenega Slovensko-srbskega poslovnega društva BASS in naše dosedanje delovanje, s predsednikom Privredne komore Srbije, g. Markom Čadežem pa sta spregovorila o strateškem načrtu Društva BASS, za letos načrtovanih aktivnostih in možnostih sodelovanja med Privredno komoro in Društvom BASS.

Majsko srečanje v Vili Vipolže

8. maja smo se srečali na neformalnem srečanju članov društva BASS v Vili Vipolže, natančneje v Vinoteki Kruh in Vino. V prekrasnem ambientu smo uživali v dobrotah našega podpredsednika – Tomaža Kavčiča – o vinu, natančneje o skrivnostih šampanjcev in penečih vinih, nas je podučil vrhunski briški vinar Marko Skočaj – Dolfo. Hkrati pa smo imeli priložnost spoznati ravno ta dan imenovanega, novega državnega prvaka v sommelierstvu – Martina Guzovina.