Otroci iz socialno šibkih družin tudi letos na humanitarno-košarkaški kamp na Fruško goro

Zemono – julij 2018 –  V društvu BASS, skupaj z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje nadaljujemo z lanskoletno dobrodelno aktivnostjo. Tako se tudi letos humanitarnemu, košarkaškemu kampu I came to play, ki poteka na Fruški gori, pridružujejo otroci iz socialno šibkih družin iz Slovenije.

 »I came to play« je humanitarni košarkaški kamp, ki že 11-to leto zapovrstjo, vsako poletje poteka v letovišču Letenka, na Fruški gori v Srbiji. Kampa se udeležujejo otroci, starosti od 12 do 18 let, ki prihajajo iz Srbije, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Črne gore in – od lanskega leta dalje – tudi iz Slovenije. Letos se je kampa udeležilo 125 otrok. Kamp »I came to play« pa ni namenjen zgolj športnim aktivnostim. Poleg le-teh, se otroci udeležujejo delavnic in predavanj o mirnem reševanju konfliktov, fairplayu, toleranci, prostovoljstvu in pomenu izobraževanja.

Kampa se bo med 16.7. in 23.7.2018, udeležilo tudi 7 otrok iz socialno šibkih družin iz Slovenije. Gre za pobudo društva BASS, ki je skupaj z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje in NGO I came to play iz Novega Sada, poskrbelo za brezplačno udeležbo otrok v kampu in jim nekoliko polepšalo poletne dni.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s